Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Beef burger

Receptynakazdyden.cz
Tradiční burger s tatarskou omáčkou! Ta nejlepší kombinace nejenom na letní grilování!
Hodnocení uživatelů:
5 minut 10 minut 1 porce

Ingredience

  • 130 gramů mletého hovězího masa
  • 1 kus velká sezamová houska
  • 1 kus rajče
  • 1 kus menší cibulka
  • 4 lžíce oleje
  • 2 plátky ledového salátu
  • 4 lžíce tatarské omáčky Hellmann‘s
  • dle chuti sůl a pepř

Příprava

  1. Maso opepříme a vymícháme do mazlavé konzistence. Vytvoříme z něj placku tenkou cca 1,5 cm a v lednici necháme 30 minut ztuhnout.
  2. Na rozpálený gril vložíme maso a pečeme z každé strany zhruba 3-4 minuty (otáčíme jenom jednou). Maso necháme cca 5 minut odpočinout a poté z obou stran osolíme. Housku rozkrojíme a z obou stran opečeme.
  3. Mezitím si nakrájíme cibuli na kolečka a opékáme na pánvi s olejem do zlatova.
  4. Na spodní část housky dáme omytý ledový salát, přidáme tatarskou omáčku (2 - 4 lžíce), šťavnaté maso, rajče nakrájené na kolečka a opečenou cibulku.
Tip: Inspirujte se dalšími skvělými recepty na burger!
|
|
| Tisk

Kategorie

grilování burger

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře