Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bešamelová omáčka

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
4 porce Snadné

Ingredience

  • 400 mililitrů polotučné mléko
  • 200 mililitrů Rama Cremefine na vaření
  • 1 kus bobkový list
  • 1/4 hrnku petrželové stonky
  • 6 kusů celý černý pepř
  • 1/2 kus střední cibule
  • 1 kus čerstvá mrkev
  • 1 špetka čerstvý nebo sušený tymián (lze vynechat)
  • 50 gramů máslo nebo margarín Rama Culinesse
  • 40 gramů hladká mouka
  • muškátový oříšek
  • sůl a pepř k ochucení

Příprava

  1. Do kastrůlku dejte asi dvě třetiny mléka a rostlinného krému, bobkový list, petrželku (možno vynechat), pepř, mrkev a cibuli i tymián a přiveďte k mírnému varu. Sceďte a dejte bokem.
  2. V kastrůlku na nízkém plameni rozpusťte máslo nebo margarín. Přisypte mouku a míchejte vařečkou a za stálého míchání restujte tak, aby se mouka lehce zabarvila. Pak kastrůlek sejměte z plotny, do vzniklé jíšky zapracujte studené mléko. Zbývající teplé ochucené mléko přilijte za stálého míchání.
  3. Kastrůlek vraťte na sporák a na nízkém plameni přiveďte k varu. Jemně míchejte a vařte asi patnáct až dvacet minut (od chvíle, kdy usoudíte, že směs už nebude dále houstnout, vařte ještě pět minut). Osolte a dochuťte muškátovým oříškem, případně bílým pepřem a vyšlehejte doleskla.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře