Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bezé dort

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

Korpus

  • 6 kusů bílky
  • 180 gramů krupicový cukr
  • 180 gramů moučkový cukr

Náplň

Příprava

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně přisypáváme cukr krystal i cukr moučku a ještě dokonale prošleháme.
  2. Na plech dáme pečící papír, pomastíme ho a rozetřeme na něj dvě kulaté sněhové placky. Pečeme v mírné troubě asi 1 hodinu, spíše jen sušíme. Po usušení sejmeme z papíru a necháme vychladnout.
  3. Ušleháme si šlehačku, jednou polovinou potřeme první placku, přiklopíme druhou plackou a potřeme vrch a boky zbytkem šlehačky. Necháme v lednici rozležet do druhého dne. Můžeme ozdobit nastrouhanou čokoládou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře