Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bezinková šťáva - domácí sekt

Hodnocení uživatelů:
60 minut cca 3 litry Středně obtížné

Ingredience

  • 40 kusů bezinkové květy
  • 3 a půl sáčku Kyselina citrónová Dr. Oetker
  • 1 balení Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 3 kilogramy cukr krupice nebo krystal
  • 3 kusy citróny
  • 3 litry převařená voda

Příprava

  1. Kyselinu citronovou a Gelfix si rozmícháme v převařené zchladlé vodě a nalijeme na 40 umytých bezinkových květů. Přidáme plátky umytých citrónů a necháme uležet 48 hodin. Slijeme přes sítko a přidáme cukr. Dobře rozmícháme a můžeme plnit do čistých lahví. Šťáva chutná výborně s ledem a sodovkou. Vyzkoušejte také domácí sekt. Do sklenky dejte led.
  2. Poté přidejte trochu bezinkové šťávy a do poloviny sklenice dolijte bílé víno.
  3. Dolijte sodovkou a podávejte. U nás to má vždy velký úspěch na všech oslavách.
Tip: Pokud budete používat kyselinu citrónovou od jiného výrobce, ohlídejte si gramáž. Každý výrobce dělá jinak velká balení.
Tip: Šťávu lze ředit pitnou vodou, ale se sodovkou chutná jako pravá bezinková limonáda, kterou si pamatuji z dětství, tak, jak ji dělal můj děda.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře