Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bezlepkový chléb

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 45 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 25 dekagramů mouky bezlepkové
  • 3,4 dl mléka vlažného, bez laktózy
  • 20 gramů cukru
  • 2,5 dekagramů droždí čerstvého
  • 10 gramů soli

Příprava

  1. Do hladka rozmixujeme 2 lžíce mouky, 1 dl mléka nebo vody s droždím a 20 g cukru, poté necháme během 15 minut vyběhnout na teplém místě.
  2. Ke zbytku mléka přidáme sůl a kvásek, poté za stálého míchání mouku.
  3. Formu na chléb o 10 cm vysteleme pečícím papírem a vlijeme do ní masu. Tu necháme ještě 15 minut kynout.
  4. Pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 180°C.
Tip: Nejlepší je, pokud máme možnost péct v horkovzdušné troubě. Mixér zapínáme na nejnižší rychlost, protože těsto stříká a úklid je téměř nemožný.
Tip: Po vychladnutí je vhodné chléb uložit do mikrotenového sáčku, zůstane tak déle čerstvý a netvrdne.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře