Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bifteky s houbovou omáčkou, bramborami a chřestem

Hodnocení uživatelů:
6 porcí Středně obtížné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Na maso a omáčku

  • 1,5 kilogramů hovězí svíčkové-steaky
  • dle chuti špetka soli
  • dle chuti špetka pepře
  • 1 lžíce Dijonské hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 60 gramů másla
  • 500 gramů žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 125 mililitrů koňaku
  • 375 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1,5 kilogramů pečených brambor

Na petrželový chřest

  • 600 gramů zeleného chřestu
  • 600 gramů bílého chřestu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného oceta
  • 1 lžička Dijonské hořčice
  • půl lžičky krupicového cukru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst petrželky

Příprava

  1. Steaky velmi mírně naklepejte, z obou stran osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
  2. Pak je na rozpáleném oleji 2–3 minuty z každé strany opečte. Zabalte do alobalu a nechte pár minut dojít v troubě vyhřáté na 160 °C.
  3. Máslo nechte rozehřát v pánvi, přidejte pokrájené žampiony a chvíli opékejte. Přidejte česnek, koňak, nechte jej zredukovat, přilijte smetanu a nechte zhoustnout.
  4. Oba druhy chřestu zbavené dřevnatých částí 2–3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě. Sceďte, osušte a dejte do velké mísy.
  5. Olej našlehejte s octem, hořčicí, cukrem, česnekem, petrželkou a solí v misce. Dresinkem přelijte chřest a spolu se žampionovou omáčkou a bramborami podávejte k biftekům
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře