Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Bílý čokoládový dort s malinami
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
45 minut
45 minut
12 porcí Náročné
Ingredience
korpus
- 6 kusů vejce
- 180 gramů krupicový cukr
- 180 gramů polohrubá mouka
- 40 gramů rostlinný tuk Hera
- 50 gramů čokoláda na vaření
- Hera a hrubá mouka do formy
náplň
- 400 mililitrů smetana ke šlehání
- 1 balení vanilkový cukr
- 2 balení ztužovač šlehačky
- 100 gramů bílá čokoláda
- 100 gramů malinový džem
- 150 gramů bílé čokoládové hobliny
- 300 gramů maliny
Příprava
- Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Pak vmícháme prosátou moukou a rozpuštěnou, zchladlou Heru. Nakonec do těsta zapravíme čokoládu nasekanou na malé kousky.
- Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus mírně vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme. Po úplném vychladnutí ho vodorovně rozkrojíme na tři díly.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači na pevnou šlehačku a ochutíme nastrouhanou bílou čokoládou. Spodní díl korpusu potřeme polovinou malinového džemu a třetinou šlehačkové náplně. Položíme na ni druhou část korpusu, který potřeme zbylým malinovým džemem a druhou třetinou šlehačkové náplně. Přiklopíme ji třetím dílem korpusu.
- Celý dort potřeme zbylou šlehačkovou náplní a na jeho strany přitiskneme těsně vedle sebe čokoládové hoblinky. Na povrch dortu rozložíme očištěné maliny. Dort uložíme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.
- Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Žádný nový komentář.