Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bílý čokoládový dort s malinami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
45 minut 45 minut 12 porcí Náročné

Ingredience

korpus

  • 6 kusů vejce
  • 180 gramů krupicový cukr
  • 180 gramů polohrubá mouka
  • 40 gramů rostlinný tuk Hera
  • 50 gramů čokoláda na vaření
  • Hera a hrubá mouka do formy

náplň

  • 400 mililitrů smetana ke šlehání
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 2 balení ztužovač šlehačky
  • 100 gramů bílá čokoláda
  • 100 gramů malinový džem
  • 150 gramů bílé čokoládové hobliny
  • 300 gramů maliny

Příprava

  1. Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky. Pak vmícháme prosátou moukou a rozpuštěnou, zchladlou Heru. Nakonec do těsta zapravíme čokoládu nasekanou na malé kousky.
  2. Kulatou dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme je v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus mírně vychladnout ve formě a pak ho vyklopíme. Po úplném vychladnutí ho vodorovně rozkrojíme na tři díly.
  3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovači na pevnou šlehačku a ochutíme nastrouhanou bílou čokoládou. Spodní díl korpusu potřeme polovinou malinového džemu a třetinou šlehačkové náplně. Položíme na ni druhou část korpusu, který potřeme zbylým malinovým džemem a druhou třetinou šlehačkové náplně. Přiklopíme ji třetím dílem korpusu.
  4. Celý dort potřeme zbylou šlehačkovou náplní a na jeho strany přitiskneme těsně vedle sebe čokoládové hoblinky. Na povrch dortu rozložíme očištěné maliny. Dort uložíme asi na hodinu ztuhnout do chladničky.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře