Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Bochánky plněné karamelovým krémem
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
25 minut
18 minut
Středně obtížné
Ingredience
Těsto
- 12 dekagramů rostlinný tuk Hera
- 12 dekagramů hladká mouka
- 1,2 dl voda
- 1 špetka sůl
- 1 špetka cukr
- 3-4 vejce
Krém
- 1/2 balení vanilkový puding Dr. Oetker
- 2 dl mléko
- 3 dl smetana
Dekorace
- 25 dekagramů cukr
- 5 dekagramů plátky mandlí
Příprava
- V kastrůlku smíchejte vodu, Heru, sůl a cukr a přiveďte směs do varu. Jakmile se vaří, přidejte mouku aby směs zhoustla a stále mícháme. Nechte vychladnout.
- Vyšlehaná vejce přimíchejte postupně k těstu. Směsí naplňte cukrářský sáček a vytlačujte na plech malé bochánky (jako u věnečků). Pečte v předehřáté troubě na 200 º C asi 12-18 minut dozlatova.
- V hrnci nechte zkaramelizovat cukr. Bochánky namáčejte v karamelu a obalte v mandlích.
- Zbylý karamel rozpusťte v 1-2 dl vody. Smíchejte 1/2 balení pudinku, 2 lžíce cukru a 2 dl mléka, čímž zahustíme karamel. Vyšlehejte 3 dl smetany dotuha a poté přimíchejte do krému. Bochánky rozkrojte a plňte krémem.
Žádný nový komentář.