Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bohatá sekaná pečeně se sýrem a šťouchanými bramborami

Receptynakazdyden.cz
Tradiční sekaná v netradičně skvělé kombinaci sýra a barevné mozaiky z paprik. Vaši chuťové buňky potěší jak při víkendovém obědě, tak studené večeři po pracovním dni.
Hodnocení uživatelů:
10 minut 60 minut Snadné

Ingredience

Na přípravu 6 porcí budete potřebovat:

  • 1kg mletého masa (mix hovězího a vepřového masa)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón hovězí
  • 100g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 150g sýru Eidam vcelku
  • 1ks červené papriky
  • 1ks žluté papriky
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • Majoránku, kmín, sůl a pepř
  • 1 vanička Knorr Bohatá šťáva na světlá masa

Pro přípravu šťouchaných brambor:

  • 1,5 kg brambor
  • 50g másla
  • sekanou plocholistou petrželku nebo pažitku

Příprava

  1. Mleté maso smícháme s dvěma vejci, česnekem, cibulí, Bohatým bujónem hovězím, který pomůže vše správně dochutit, pepřem, majoránkou, kmínem a hladkou moukou. Dále přidáme na kostičky nakrájený tvrdý sýr a papriku, aby se nám vytvořila barevná mozaika. Sůl přidáme opatrně, nesmíme zapomenout na vychucení masa bujónem.
  2. Z připravených surovin vytvoříme šišku, kterou dáme do vyhřáté trouby a pečeme hodinu při teplotě 145°C. Průběžně potíráme sekanou rozšlehaným vejcem a podléváme výpekem z masa.
  3. Šťouchané brambory připravíme tak, že uvaříme očištěné brambory v osolené vodě. Po změknutí je zcedíme, rozšťoucháme, přidáme kvalitní tuk, sůl a sekanou petržel.
  4. Nakonec si připravíme šťávu. Do výpeku, který pustilo maso ze sekané, přilijeme 3 dcl vody a přidáme Bohatou šťávu na světlá masa. Vše povaříme, vymícháme do hladka, můžeme procedit a podávat na stůl.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře