Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Boloňská omáčka

Receptynakazdyden.cz
Se zvoláním Viva Italia můžete pohostit u Vás doma jakoukoliv návštěvu a připravit jim tuto typickou omáčku země plné gurmánů.
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut Snadné

Ingredience

  • 700g hovězí mletého masa
  • 100g mrkve
  • 100g řapíkatého celeru
  • 2 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 250g drcených rajčat
  • 0,5 litru červeného vína
  • 2 vaničky Bohaté šťávy na tmavá masa Knorr
  • 100 ml olivového oleje
  • tymián
  • bobkový list
  • bazalka

Příprava

  1. Na jemné kostky nakrájenou mrkev, celer, cibuli a česnek vložíme do horkého olivového oleje a restujeme do zezlátnutí. Přidáme solí a pepřem vychucené hovězí mleté maso. Po vyrestování vody z masa přidáme rajčatový protlak a restujeme.
  2. Po chvíli zastříkneme červeným vínem a vlijeme do základu drcená rajčata. Do horké, nikoliv vroucí vody přidáme 2 vaničky Bohaté šťávy, bobkový list, tymián a vaříme za občasného podlévání vínem do zhoustnutí omáčky a změknutí masa.
  3. Omáčka se výborně hodí k jakékoliv těstovině v kombinace s nastrouhaným parmasanem. Můžete ji použít i pro přípravu typickým lasagní.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře