Přidej si tento recept mezi své oblíbené!
Boršč s jablky
Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů :
15 minut
35 minut
6 porcí Středně obtížné Bezmasé
Ingredience
- 50 dekagramů červená řepa
- 40 dekagramů jablka
- 5 dekagramů rozinky
- 2 kusy vaječný žloutek
- 0.25 skleničky citrónová šťáva
- 2 kalíšky Knorr Bohatý bujon kuřecí
Příprava
- Červenou řepu umyjte a uvařte, jablka oloupejte a zbavte je jadřinců. Následně oloupejte červenou řepu a spolu s jablky ji nastrouhejte na struhadle s velkými oky.
- Přiveďte k varu 1,5 litru vody a přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí,.
- Rozinky spařte a nechte je odkapat.
- K bujónu přidejte červenou řepu, jablka, rozinky a citrónovou šťávu. Vařte po dobu 10 minut.
- Utřete žloutky, zvolna k nim přidejte 2 naběračky boršče za rychlého míchání metličkou.
- Žloutky s borščem vlijte do hrnce.
- Přidejte petrželovou nať a okořeňte dle chuti. Boršč s jablky servírujte s vařenými brambory.
Žádný nový komentář.