Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Borůvkový dort

Receptynakazdyden.cz
Jednoduchý nepečený borůvkový dort se skvěle hodí k odpolednímu posezení nebo jako tečka za dobrých obědem.
Hodnocení uživatelů:
45 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 200 gramů máslových sušenek
  • 2 lžíce mléka
  • 100 gramů rostlinného tuku Hera
  • olej a moučkový cukr na vymazaní a vysypání formy
  • 300 gramů borůvek
  • 20 gramů práškové želatiny
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 500 gramů zakysané smetany
  • 150 gramů moučkového cukru
  • 1 čiré dortové želé
  • bylinky na ozdobu

Příprava

  1. Sušenky dáme do mikrotenového sáčku a válečkem na jemno rozdrtíme. Drobečky pokapeme mlékem a promícháme se změklým máslem nebo Herou.
  2. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno vtlačíme sušenkovou hmotu a vytvoříme nízký okraj.
  3. Borůvky omyjeme a necháme na sítku oschnout. Želatinu připravíme podle návodu na obalu. Smetanu vyšleháme do tuha a zlehka do ní vmícháme zakysanou smetanu, cukr, želatinu a dvě třetiny borůvek. Smetanovým krémem naplníme korpus ve formě a v chladu necháme zatuhnout.
  4. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu zbylých borůvek propasírujeme a šťávou z nich obarvíme želé. Svrchu jím potřeme dort a necháme opět ztuhnout. Před podáváním moučník dozdobíme zbylými borůvkami a bylinkami.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
Tip: Vyzkoušejte další recepty na nepečené moučníky!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře