Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramboračka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 35 minut 4 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů brambor
  • 1 mrkev hrubě nastrouhaná
  • 0,5 kusu celer nastrouhaný
  • 1 petržel
  • 1 kus cibule
  • 50 gramů hub sušených
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička celerové nati
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 stroužky česneku
  • 60 gramů sádla
  • 60 gramů hladké mouky

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mezitím přivedeme do varu 1 l vody, osolíme, přidáme houby, mrkev, celer, petržel, cibuli a překrájené brambory. Zamícháme a vaříme doměkka. Při přípravě jíšky rozpustíme v hlubší pánvi olej, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání osmahneme dočervena. Opatrně zalijeme 250 ml studené vody, rozmícháme, přes cedník nalijeme do polévky a ihned zamícháme, aby se neutvořily hrudky. Polévku necháme asi 5 minut vařit a občas ji promícháme. Oloupaný česnek nahrubo prolisujeme a přidáme do hotové polévky. Okořeníme majoránkou, celerovou natí, pepřem a solí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře