Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramboráky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 6 porcí Snadné Jemně pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 2-3 stroužky česneku
  • 5 špetek mletého pepře
  • 5 lžic mléka
  • 6 špetek soli
  • 120 gramů hladké mouky
  • 1 kilo brambor
  • 150 mililitrů oleje
  • 2 vejce

Příprava

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
  2. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé
  3. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
  4. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře