Bramboráky

Autor:
Bramboráky
20 minut 40 minut 6 porce Snadné Jemně pálivé Bezmasé Lze


Ingredience

  • česneku - 2-3 stroužky
  • mletého pepře - 5 špetek
  • mléka - 5 lžic
  • soli - 6 špetek
  • hladké mouky - 120 gramů
  • kilo brambor - 1
  • oleje - 150 mililitrů
  • vejce - 2

Příprava

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme.
  2. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé
  3. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova.
  4. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi.
Tisk Zavřít