Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramboráky s cuketou

Hodnocení uživatelů:
30 minut 40 minut 6 porcí Snadné Jemně pálivé

Ingredience

  • 600 gramů brambory
  • 400 gramů cuketa
  • 150 gramů mouka hladká
  • 2 kusy vejce
  • 4 stroužky česnek utřený
  • 1 lžička majoránka sušená
  • 1 lžička sůl
  • 1/2 lžičky pepř mletý
  • 100 gramů sádlo

Příprava

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cuketu oloupeme, nastrouháme a dáme do síta okapat. Nastrouhané brambory a okapanou cuketu dáme do mísy, přidáme vejce, mouku, česnek, majoránku, sůl, pepř a důkladně promícháme. V pánvi rozpálíme sádlo na které lžící klademe těsto a tvoříme bramboráky.
  2. Až začnou zlátnout okraje bramboráků, obrátíme je a opečeme z druhé strany dozlatova.
  3. Osmažené bramboráky klademe na papírové ubrousky, odsajeme přebytečný tuk a ihned podáváme.
Tip: Podáváme s hlávkovým nebo jiným zeleninovým salátem.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře