Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramboráky s mletým masem

Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4 porce Snadné Jemně pálivé S masem

Ingredience

Bramborové těsto

  • 8 kusů brambor
  • 1 hlávka česneku (CZ)
  • 1 lžička soli
  • půl sáčku majoránky
  • 2 vejce
  • 180 mililitrů mléka
  • 5 lžic hladké mouky
  • 5 lžic sádla

Masová směs

  • 1 kus cibule
  • 2 lžíce sádla
  • čtvrt lžičky pepře
  • čtvrt sáčku majoránky
  • 1 lžíce solamylu

Příprava

  1. Syrové brambory oloupeme, umyjeme a nastrouháme na jemném struhadlu spolu s česnekem. Ochutíme solí a majoránkou. přidáme vejce, podle potřeby mléko,mouku a zamícháme, aby nebylo těsto příliš tuhé. Do rozpáleného tuku na pánvi, klademe lžící těsto, které rozprostřeme po celé pánvičce a smažíme po obou stranách dozlatova.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno. Na sádle zpěníme cibulku, přidáme mleté maso a restujeme. Přidáme majoránku, pepř, sůl a nastrouhaný česnek. Dusíme do měkka. Zaprášíme solamylem a ještě krátce podusíme.
Tip: Můžeme ozdobit okurkou, paprikou, kdo co má rád.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře