Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová bábovka se zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
25 minut 75 minut 12 porcí Náročné S masem

Ingredience

  • 400 gramů brambory
  • 200 mililitrů Knorr Bujón Zeleninový
  • 20 gramů droždí
  • 400 gramů hrubá mouka
  • 3 kusy vejce
  • 100 gramů zakysaná smetana
  • 2 lžíce nasekané bylinky (pažitka, tymián, petrželka kudrnka)
  • 1 špetka sůl
  • mletý černý pepř
  • rostlinný tuk Hera a strouhanka do formy
  • 250 gramů mrkev
  • 250 gramů růžičková kapusta
  • 100 gramů anglická slanina
  • 140 gramů tavený sýr
  • čerstvé bylinky na ozdobení

Příprava

  1. Brambory důkladně očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou kartáčkem a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a prolisujeme do velké mísy. Do vlažného vývaru rozdrobíme droždí a necháme je vzejít. Do mísy k bramborám přidáme mouku, vejce, zakysanou smetanu a bylinky, osolíme a opepříme. Vše zalijeme kváskem a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 25 minut vykynout.
  2. Mrkev i kapustičky očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kostičky, kapustičky rozpůlíme a oboje povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Scedíme a necháme okapat.
  3. Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, sýr na malé kousky. Slaninu, sýr a blanšírovanou zeleninu zapracujeme do těsta. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Naplníme ji těstem, necháme znovu vykynout a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Necháme zchladnout, posypeme bylinkami a podáváme.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře