Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová kaše

Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1/2 kila brambor
  • 3 špetky sůl
  • 2 dl ohřátého polotučného mléka
  • 1/4 balení máslo nebo margarínu

Příprava

  1. Nejprve si nachystáme 1/2 kg brambor (nesmí být ranné).
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy do kastrolu a přidáme 3 špetky soli.
  3. Nachystáme si 1/4 másla nebo pár lžic margarínu.
  4. Vodu z brambor slijeme a přidáme tuk.
  5. Dáme si ohřát 2 dcl mléka.
  6. Jakmile je máslo rozpuštěné, našťoucháme si brambory.
  7. Do našťouchaných brambor přidáme teplé mléko a ručním šlehačem ušleháme dohladka.
Tip: Bramborová kaše se hodí prakticky ke všem masům, rybám i zelenině.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře