Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová kaše a ragú z mletého masa, zapečené s cheddarem a cherry rajčátky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
5 minut 25 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Na masové ragú

  • 50 gramů cibule
  • 10 gramů česneku
  • 360 gramů mletého masa (půl na půl hovězí a vepřové maso)
  • 1 špetka soli a pepře
  • 1 balení drcených rajčat
  • 1 kalíšek Knorr Bohatá šťáva na tmavá masa

Na bramborovou kaši

  • 700 gramů brambor
  • 250 mililitrů mléka
  • 25 gramů kvalitního margarínu
  • 1 špetka soli

Na zapečení

  • 220 gramů nastrouhaného sýru Cheddar
  • 16 kusů cherry rajčátek

Příprava

  1. Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané a pokrájené brambory vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme do měkka, zhruba 25 minut. Slijeme vodu, přidáme kvalitní margarín. Pomocí přilévání teplého mléka '200 - 250 ml) rozšťoucháme nebo rozšleháme do hladka ručním šlehačem. Odložíme si ji stranou.
  2. Mezitím na pánvi s olejem osmahneme pokrájenou cibuli. Přidáme posekaný česnek a pokrájené mleté maso.Dochutíme špetkou soli a pepře. Přimícháme drcená rajčata a pár minut dusíme. Pak přidáme postupně pomocí polévkové lžíce obsah kalíšku Bohaté masové šťávy na tmavá masa a vše pořádně promícháme. Necháme ještě 2 minuty povařit.Ragú odstavíme z plotny a necháme chvilku vychladnout.
  3. Na dno zapékací mísy dáme zchladlé ragú, rozkrájené půlky cherry rajčat a přikryjeme připravenou bramborovou kaší. Dáme zapéct do trouby na 220°C. Po 10 ti minutách posypeme nastrouhaným cheddarem a zapékáme dalších 5 minut, až bude sýr na povrchu bublat.
Tip: Vyzkoušejte i další recepty s masovou šťávou!
Tip: Nová Bohatá štáva Knorr poskytne Vašim omáčkám bohatou masovou chuť a správnou konzistenci. Chcete se dozvědět více? Stačí kliknout.
|
|
| Tisk

Zeptejte se šéfkuchaře