Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová polévka

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné

Ingredience

  • 500 gramů brambory
  • 80 gramů mrkev
  • 80 gramů celer
  • 50 gramů petržel
  • 2 lžíce sádlo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 lžička Sůl, pepř a kmín
  • 1 lžíce Sušené hříbky
  • 2 lžíce hrášek
  • 2 lžíce pórek
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce majoránka
  • 1 kus cibule

Příprava

  1. Brambory olupeme a nakrájíme na kostky, zeleninu očistíme a pokrájíme.
  2. Na sádle zpěníme cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme mouku a lehce osmahneme.
  3. Pak přidáme kostičky brambor, zalijeme asi litrem vody, osolíme, opepříme, přidáme kmín a sušené houby.
  4. Polévku za občasného míchání zvolna povaříme 10 minut, poté přidáme hrášek, pórek a vaříme až do změknutí brambor.
  5. Nakonec dochutíme utřeným česnekem a majoránkou
Tip: Můžeme přidat i na másle podušené hříbky.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře