Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová polévka s estragonem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 45 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 500 gramů brambor
  • 1 červená cibule
  • 1 mrkev větší
  • 1 rajče nebo lečo
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička červené papriky mletá, zarovnaná kávová lžička
  • 1 lžička estragonu
  • 1,5 dl zakysané smetany malý kelímek
  • 2 kusy bobkového listu
  • 1 lžíce mouky
  • estragonový ocet
  • Knorr Aromat
  • pepř
  • 2 lžíce oleje

Příprava

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Červenou cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky. Cibuli orestujeme na oleji. Přidáme k ní brambory, mrkev, rajče a rozdrcený česnek.
  2. Zeleninovou směs posypeme paprikou, vše důkladně smícháme a zalijeme 1,2 l vody. Přidáme bobkový list, Knorr Aromat, pepř a na mírném ohni uvaříme zeleninu do měkka.
  3. K zelenině přidáme estragon. Zakysanou smetanu smícháme s moukou, přidáme dvě naběračky zeleninového vývaru a vše opět smícháme. Vzniklou směs za stálého míchání přidáme k vařící se zelenině. Pokud je potřeba, polévku osolíme a přidáme pár kapek estragonového octu. Polévku necháme pár minut vařit. Před podáváním ji necháme pod poklicí.
Tip: Zakysanou smetanu můžeme nahradit jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře