Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborová polévka s estragonem a uzenou šunkou po balkánsku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 70 minut 6-8 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 35 dekagramů šunky uzená, vařená
  • 5 kusů brambor větší kusy, nebo 7 menších
  • 2 lžičky soli mořská
  • 2 lžička Knorr Aromat
  • 1 kus červená cibule
  • 1 paprika nebo lečo
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 150 gramů jogurtu bílý
  • 2 kusy bobkového listu menší kusy
  • 10 zrnek pepře černý
  • 1/2 kusů citronu šťáva
  • 1 vejce
  • 2-3 lžiček kmínu mletý
  • 1 lžíce estragonu sušený, ale čerstvý je ještě lepší

Příprava

  1. Šunku nakrájíme na větší kostky. Brambory oloupeme a zatím dáme bokem. Cibuli zbavíme šlupky, papriku umyjeme a zbavíme jádřince.
  2. Sunku položíme do většího polévkového hrnce. Osolíme ji jenom trošku, protože už i samotná šunka je slaná. Do hrnce přidáme cibuli, papriku, pepř a bobkový list, nalijeme do něj hodně vody a vaříme na velkém ohni. Vypařenou vodu postupně doplňujeme. Během vaření můžeme ještě polévku dosolit.
  3. Až šunka asi ze 2/3 změkne, přidáme do polévky i brambory. Brambory doporučujeme nakrájet na větší kostky aby se během vaření nerozvařily. Do polévky přidáme 2-3 lžiček kmínu.
  4. Vajíčko rozmícháme v míse. Přidáme zakysanou smetanu a jogurt a vše důkladně zamícháme. Vzniklou směs a lžíci estragonu přidáme do polévky.
  5. Polévku přivedeme do varu a poté přidáme citronovou šťávu. Ingredience důkladně zamícháme a necháme ještě chvíli spolu vařit. Hotovou polévku podáváme za tepla.
Tip: Zakysanou smetanu můžeme nahradit i jogurtem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře