Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Hodnocení uživatelů:
60-120 3 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 400 gramů uzené maso
  • 800 gramů vařené brambory
  • 1-2 lžičky sůl
  • 1 kus vejce

Příprava

  1. Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, vejce a dobře zpracujeme.
  2. Těsto vyválíme na výšku asi 3 mm a nakrájíme na kousky podle toho, jak veliké budeme chtít mít knedlíky.
  3. Na každý kousek dáme rozsekané uzené maso a dobře zabalíme.
  4. Knedlíky nenecháme dlouho stát, je to bramborové těsto a to řídne.
  5. Knedlíky dáváme do osolené vody a vaříme podle velikosti 6-8 minut.
  6. V každém případě, než knedlíky vyndáte, tak si jeden zkusíme rozříznout.
Tip: Podáváme se zelím a osmaženou cibulkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře