Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové placky

Hodnocení uživatelů:
20 minut 25 minut 4 porce Snadné

Ingredience

  • 1 kilogram brambory
  • 250 gramů polohrubé mouka
  • 1 kus vejce
  • dle potřeb sůl, strouhanka
  • 100 gramů povidla

Příprava

  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, nebo použijeme zbylé vařené brambory.
  2. Studené brambory prolisujeme na vál, přidáme mouku, vejce, osolíme, zahustíme prosátou strouhankou a na válu vypracujeme těsto jako na bramborové knedlíky. Pracovat musíme rychle, aby těsto zbytečně neřídlo.
  3. Z vypracovaného těsta utvoříme váleček, nakrájíme ho na stejnoměrná kolečka a ta pak rozválíme na pomoučeném vále na co nejtenčí placky.
  4. Placky pečeme nasucho na plotýnce nebo na nepřilnavé pánvi z obou stran. Po upečení horké placky potřeme rozpuštěným sádlem.
Tip: Podáváme s povidly nebo marmeládou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře