Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové placky

Hodnocení uživatelů:
40 minut 40 minut 4 porce Snadné

Ingredience

Těsto

  • 800 gramů brambory
  • 150 - 200 gramů hladká mouka
  • 1 špetka sůl

Na posypání

  • 150 gramů máslo
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžička skořice

Příprava

  1. Brambory dáme vařit. Uvařené brambory oloupeme a ještě horké namačkáme. Necháme vystydnout.
  2. Vychladlé brambory shrneme na hromadu, přidáme mouku a trochu osolíme. Vypracujeme hladké těsto. Pokud je potřeba, přisypeme ještě mouku. Z těsta si vyválíme váleček, z kterého odkrajujeme kousky a z každého kousku vyválíme tenkou placku, tak 2 milimetry.
  3. Pánvičku si rozehřejeme, bez oleje a rozválené placky dáváme na pánvičku. Postupně pečeme z obou stran. Pečeme na sucho.
  4. Hotové placky omastíme rozpuštěným máslem z obou stran a z jedné strany pocukrujeme cukrem se skořicí. Hotové placky můžeme pomazat také například povidly.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře