Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové šátečky plněné marmeládou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 15 minut 16 porcí Náročné

Ingredience

těsto

  • 125 mililitrů mléko
  • 50 gramů moučkový cukr
  • 250 gramů hladká mouka
  • 20 gramů droždí
  • 300 gramů vařené brambory ve slupce
  • 250 gramů hrubá mouka
  • 1 špetka sůl
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 lžička nastrouhaná citrónová kůra
  • 1 kus vejce
  • 80 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1 kus vejce na potření
  • mouka na vál

náplň

  • 220 gramů marmeláda
  • 50 gramů nastrouhané dětské piškoty

Příprava

  1. Z části vlažného mléka, lžíce moučkového cukru, 2 lžic hladké mouky a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemno nebo prolisujeme. Hrubou a zbylou hladkou mouku prosejeme se špetkou soli a zbytkem moučkového cukru
  2. . Přidáme brambory, vanilkový cukr, citronovou kůru, zbylé vlažné mléko, vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěnou Heru. Vše zpracujeme na hladké tužší těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na tenčí plát a rozkrájíme ho na čtverce velké asi 10 × 10 cm. Okraje každého čtverce potřeme rozšlehaným vejcem a do středu dáme lžíci marmelády smíchané s nastrouhanými dětskými piškoty. Cíp těsta přehneme a okraje dobře spojíme do trojúhelníkového šátečku.
  4. Šátečky rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a necháme asi 15 minut na teplém místě kynout. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Po upečení přendáme šátečky na kovovou mřížku, necháme vychladnout a pocukrujeme.
  5. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře