Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové suflé

Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 4 porce Náročné

Ingredience

  • 500 gramů brambory
  • 2 lžičky sůl
  • 100 mililitrů smetana
  • 40 gramů máslo
  • 1 špetka muškátový oříšek
  • 4 kusy vejce
  • 1 lžička solamyl
  • 200 gramů hermelín
  • 1 svazek pažitka

Příprava

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme, zalijeme horkou vodou, osolíme a uvaříme hodně doměkka.
  2. Rozšťoucháme je s horkou smetanou a máslem na kaši, podle chuti ji osolíme, vmícháme muškátový oříšek a necháme trochu zchladnout.
  3. Poté vmícháme žloutky, solamyl, dvě třetiny hermelínu nakrájeného na kostičky a nakonec sníh ušlehaný z bílků.
  4. Zapékací misky vytřeme máslem, naplníme je směsí a na povrch položíme tenké plátky hermelínu.
  5. Misky vložíme do předehřáté trouby, upečeme dozlatova a posypeme pažitkou.
Tip: Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře