Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborové vdolečky se sýrovou omáčkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 40 minut 4-6 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

Na těsto:

  • 20 dekagramů brambor
  • 50 dekagramů mouky
  • 3 dekagramy droždí
  • 2 dekagramy cukru
  • 3 kusy vejce
  • 1 dl mléka
  • olej

Na omáčku:

  • 2,5 dl mléka plnotučné
  • 2,5 dl smetany na vaření
  • 10 dekagramů sýra typu eidam, strouhaného
  • 10 dekagramů sýra uzeného, strouhaného
  • 1 lžíce Knorr Hotová jíška světlá
  • sůl
  • pepř
  • Knorr Aromat

Příprava

  1. Brambory uvaříme doměkka. a rozmačkáme, přidáme vejce, mouku a kvásek z vlažného mléka, droždí a cukru. Dobře propracujeme a necháme 20 minut odpočívat. Rozválíme na tloušťku prstu a pomocí kulatého vykrajovátka vykrájíme koleška, která smažíme na oleji 5 minut po jedné straně.
  2. Omáčku připravíme tak, že mléko, smetanu a strouhané sýry dáme do rendlíku a za stálého míchání na středním ohni zahříváme, dokud se sýry nerozpustí. Hotovou jíšku rozmícháme v malém množství teplé vody a zahustíme omáčku. Dochutíme ji solí a Aromatem. Sýr je dost slaný, proto se solí opatrně. Omáčku vaříme ještě 8 minut.
Tip: Do omáčky můžeme přidat i nadrobno nasekanou petrželku.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře