Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bramborový salát po balkánsku

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
15 minut 30 minut 2-3 porce Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

  • 4 kusy brambor
  • 1 jablko
  • 1 červená cibule
  • 15 dekagramů kapusty
  • 1 vejce
  • 1/2 kusu citrónové šťávy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce vody
  • sůl
  • tymián

Příprava

  1. Brambory během asi 30 minut uvaříme ve slupce.Vajíčka vaříme 15 minut. Jablko i se šlupkou rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na tenké plátky, které obalíme ve šťávě z půlky citronu. Kapustu nakrájíme a ve vroucí vodě vaříme asi 5 minut. Nakrájíme červenou cibuli.
  2. Uvařené brambory a vajíčka oloupeme, nakrájíme a položíme do mísy. Přidáme k nim kapustu, jablka a cibuli. Dle chuti přidáme i sůl a tymián a vše důkladně smícháme.
  3. Lžíci zakysané smetany smícháme s lžící oleje a poté lžící vody. Vzniklou směsí pokapeme bramborový salát. Bramborový salát ještě před podáváním posypeme trochou tymiánu.
Tip: Kdo nemá rád kapustu, může použít i ledový salát.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře