Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Brambory na bombejský způsob

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
10 minut 30 minut 4 porce Snadné Velmi pálivé Bezmasé

Ingredience

  • 1 kilogram brambory
  • 3 kusy rajčata bez slupek
  • 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička kurkuma
  • 1 lžička římský kmín
  • 1 lžička zrnka bílé hořčice
  • 1 lžička mletý koriandr
  • 0.50 lžičky chilli paprika
  • 0.50 lžičky šafrán
  • 1 lžička nastrouhaný zázvor
  • 3 lžíce olej (nebo Rama Culinesse)
  • 0.50 skleničky zázvor

Příprava

  1. Kostku Knorr Bujónu Zeleninového uvařte v půl litru vody. Odstavte.
  2. Rajčata nakrájejte na kostičky, šťávu neodstraňujte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  3. Prohřejte olej a vhoďte všechno koření, dochuťte solí, pokud myslíte, že je to nezbytné. Míchejte, aby se koření nepřipálilo. Přidejte brambory a vše důkladně zamíchejte.
  4. Vlijte půlku bujónu a přiveďte směs k varu.
  5. Po 5 minutách přidejte rajčata a dolijte bujón. Vařte, dokud brambory nebudou měkké. Ke konci přidejte čerstvý nasekaný koriandr. Servírujte s kefírem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře