Brambory v česnekové omáčce (patatas)

Zdroj: Receptynakazdyden.cz
Brambory v česnekové omáčce (patatas)
15 minut 30 minut 6 porce Snadné Bezmasé Nelze


Ingredience

  • nové brambory - 70 dekagramů
  • mořská sůl - 25 gramů
  • olivový olej - 20 mililitrů
  • stroužek česneku - 4 kusy
  • Knorr Salad Dressing Jogurtový - 1 balení
  • žloutek - 2 kusy
  • kmín - 1 lžíce
  • mletá paprika - 1 lžíce
  • sušený tymián - 1 špetka
  • olivový olej - 150 mililitrů
  • vinný ocet - 2 lžička

Příprava

  1. Do mixéru dejte česnek, kmín, papriku a tymián. Přidejte žloutky.
  2. Poté přidejte Knorr Salad Dressing Jogurtový a začněte mixovat. Zvolna přidávejte olivový olej. Omáčka by měla mít hustou a hladkou konzistenci. Pokud je příliš hustá, je možné přidat trochu převařené teplé vody.
  3. Důkladně umyjte brambory (neloupejte je). Pokropte olivovým olejem a posypte mořskou solí. Pečte v troubě rozehřáté na teplotu 160 stupňů po dobu 30 minut.
  4. Po upečení je nechte lehce vystydnout, pokrájejte na menší kousky a servírujte zvlášť s omáčkou.
Tisk Zavřít