Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Brašovská drobná vepřová pečeně

Hodnocení uživatelů:
20 minut 30 minut 6 porcí Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram vepřového masa (kýta)
  • 1 balení kořenící směs na Brašovskou pečeni (fy.Horváth Rozi – Maďarsko)
  • 1 cibule
  • 6 brambor
  • 1 kapie
  • dle chuti sůl, olej, mletý kmín a mletá paprika

Příprava

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a necháme nejlépe do druhého dne odležet v chladu. 6 velkých brambor očistíme a pokud možno co nejpečlivěji nakrájíme na hranolky a následně na kostičky. Bramborové kostičky smícháme se lžící slunečnicového oleje, solí a mletým kmínem.
  2. V pánvi - nejlépe Wok si rozpálíme trochu slunečnicového oleje a vložíme maso. Opékáme cca 10 minut při velmi silném plameni za stálého promíchávání. Jakmile je maso hotové a krásně opečené tak do něj přidáme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou čerstvou kapii. Necháme ještě chvilku společně s hotovým masem promíchat a přendáme do nádoby, kde budeme maso udržovat teplé.
  3. Do pánve Wok, která byla použita na opečení masa, vložíme na kostičky nakrájené syrové ale již ochucené brambory a za stálého prohazování opékáme do zlatavé barvy a hlavně do měkka. Před dokončením zlehka poprášíme mletou paprikou. Jakmile jsou brambory hotové, přendáme ještě teplé kousky masa k bramborám a jen opatrně promícháme a ihned podáváme.
Tip: Přátelé, až pojedete "máchat" vařením unavené tělo do termálních lázní u našich jižních sousedů, tak koukejte po regálech - od této značky je to samá dobrota - i pro odpůrce kořenících směsí :)
Tip: Inspirujte se dalšími recepty na vepřovou kýtu
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře