Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bratislavská omáčka

Hodnocení uživatelů:
15 minut 105 minut 6 porcí Snadné S masem

Ingredience

Omáčka

  • 1 cibule
  • 600 gramů vepřového masa
  • 350 gramů Francouzské zeleniny
  • 500 mililitrů smetany
  • 140 gramů rajčatového protlaku
  • 3 litry vody
  • 3 kusy hovězího bujonu
  • 1 kus zeleninového bujonu
  • 180 gramů hrášku z konzervy
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Zákleška

  • 150 mililitrů mléka
  • 4-5 lžic hladké mouky

Příprava

  1. Na oleji na půlkruhy cibuli osmahnout do růžova, pak přidat osolené a opepřené maso a osmahnout ho z obou stran. Pak přidáme rozmraženou francouzskou zeleninu, 1 lžičku drceného kmínu a 1 lžičku mleté sladké papriky a orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a podlijeme vývarem (3l vody + 3bujóny hovězí a 1 zeleninový) a necháme vařit dokud není maso měkké.
  2. Maso pak vyjmeme a cca 2 naběračky zeleniny. Zbytek v hrnci rozmixujeme a odebrané maso se zeleninou vrátíme zpět.
  3. Přidáme hrášek sterilovaný a ochutíme citronovou šťávou a provaříme. Nalijeme smetanu, provaříme.
  4. Pak si uděláme na zahuštění záklešku z mléka a hladké mouky a omáčku zahustíme (kdo nechce dělat záklešku může zahustit hotovou jíškou).
Tip: Na vývar vyzkoušejte Knorr Bohatý bujón hovězí.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře