Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvové Himálaje

Hodnocení uživatelů:
20 minut 80 minut 4 porce Náročné

Ingredience

Lité těsto

  • 2 hrnky hladká mouka
  • 1 balení kypřící prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 kusy vejce
  • 1 hrnek vlažné mléko
  • 1/2 hrnku olej
  • 2 lžíce rum

Tvarohové těsto

  • 500 gramů měkký tvaroh
  • 1 hrnek cukr moučka
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 1 balení vanilkový puding
  • 2 kusy vejce
  • 1/2 hrnku vlažné mléko

Náplň

  • 1 balení velký broskvový kompot

Příprava

  1. Broskvový kompot slijeme, broskve necháme okapat a poté nakrájíme na čtvrtky
  2. Všechny přísady na lité těsto vymícháme v míse a 2/3 nalijeme do připraveného pekáče s vyšším okrajem.
  3. Na tvarohové těsto vymícháme tvaroh s ostatními přísadami na řidší konzistenci
  4. Hotové tvarohové těsto vylijeme na syrové lité těsto v pekáči. Na tvarohové těsto poskládáme nakrájené broskve a přelijeme je zbylou 1/3 litého těsta.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 50 minut. Zda je koláč upečený, vyzkoušíme špejlí zapíchnutou doprostřed těsta. Pokud se nelepí je moučník hotový
Tip: Podáváme posypaný cukrem.
Tip: Můžeme dát i jiné ovoce.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře