Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvové řezy

Hodnocení uživatelů:
60 minut 30 minut 16 porcí Středně obtížné

Ingredience

Těsto

  • 4 kusy vejce
  • 160 gramů moučkový cukr
  • 200 mililitrů olej
  • 200 mililitrů perlivá voda
  • 400 gramů hladká mouka
  • 1 sáček vanilinový cukr
  • 2 lžíce kakao

Krém

  • 500 mililitrů smetana ke šlehání
  • 1 sáček skořicový cukr
  • 1 sáček vanilinový cukr
  • 2 sáčku ztužovač šlehačky
  • 1 balení broskvový kompot

Příprava

  1. Na těsto si ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Nalijeme olej, vyšleháme a vmícháme perlivou vodu. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vyšleháme do hladka.
  2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a rozetřeme po celé ploše. Pak dáme péct do předehřáté trouby přibližně na 170° C, na dvacet až třicet minut. Hlídáme.
  3. Upečené těsto necháme vystydnout.
  4. Mezitím scedíme broskve a nakrájíme je na kostičky.
  5. Nakrájené broskve pak nasypeme na vychladlé těsto a rozprostřeme po celé ploše.
  6. Na krém si ušleháme smetanu spolu s vanilkovým cukrem a ztužovačem do tuha, a vmícháme skořicový cukr.
  7. Takto ušlehanou smetanu rozetřeme na broskve. Řezy dáme vychladit do ledničky.
Tip: Vršek řezů můžeme ozdobit třeba kakaem. Můžeme vystřihnout z kartonu např. tvar hvězdy, kytičky nebo kolečka, položit nad řezy a přesypat kakaem.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře