Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvovo-jogurtový krémeš

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
210 minut 20 minut 12 porcí Snadné

Ingredience

  • 50 dekagramů lístkového těsta
  • 8 dl broskvového jogurtu
  • 2,5 dl bylinkové šlehačky
  • 25 gramů želatiny
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 4 kusy broskví (může být i v konzervě)

Příprava

  1. Těsto rozdělíme na dvě části, na desce vypracujeme natenko. S vidličkou napíchneme, aby se nevytvářeli bubliny.
  2. Na pekáči po jednom upečeme v předehřáté troubě na 180 °c (asi za 20 minut se upečou oba kousky). Často kontrolujeme, protože se to rychle upeče!
  3. Jogurty vylijeme do skleněné mísy. Želatinový prášek společně s 1, 5 dl vody (nebo broskvový list) za studena zamícháme, a v jedné misce necháme zahřát (není potřeba, aby se vařil). Odložíme to asi na 10 minut, občas zamícháme.
  4. Přitom ušleháme šlehačku s na kostky nakrájenými broskvemi. Opatrně všechno zamícháme, a když těsto vystydlo, tak natřeme masu.
  5. Druhé těsto nakrájíme na čtverce (asi 7x7 cm), a tak je rozložíme je na vrch krému (aby se nám lépe krájelo). Vrch posypeme vanilkovým cukrem a dáme do lednice ztuhnout.
Tip: Můžeme připravit i s jiným ovocem, např. s malinami, jahodami, hroznem, ananasem, lesním ovocem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře