Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvovo-ostružinový dezert

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
70 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 1/4 kilogram ostružin mohou být mražené
  • 6 kusů broskví mohou být i z konzervy, v tom případě 2 konzervy
  • 2 balení ovesných sušenek
  • 3 dl sójového jogurtu
  • 2 lžíce medu
  • 1 kus citrón strouhaná kůra
  • 2 balení vanilkového cukru

Příprava

  1. Ovoce, pokud nepoužíváme konzervované nebo mražené, důkladně omyjeme. Broskve nakrájíme na malé kostičky.
  2. Do sójového jogurtu přimícháme med, vanilkový cukr a citronovou kůru.
  3. Ovoce, sušenky i jogurt rozdělíme na 4 stejné díly.
  4. Připravíme si velkou mísu, na jejíž dno nadrobíme čtvrtinu sušenek, na ně přijde vrstva sójového jogurtu a pak čtvrtina ovoce. Tento postup ještě 3x zopakujeme. Na vršek se dostane ovoce.
  5. Vložíme na hodinu do lednice, aby sušenky změkly a chutě se propojili.
Tip: Můžeme vyzkoušet is jahodami a nektarinkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře