Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvový dort s mascarpone a čokoládovou polevou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 60 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 100 gramů hladká mouka
  • 80 gramů rostlinný tuk Hera
  • 4 kusy vejce
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1/2 balení prášek do pečiva Dr. Oetker

krém

poleva

Příprava

  1. Vyšlehejte Heru s moučkovým cukrem dohladka. Přidejte vejce a také je zašlehejte. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a přidejte do směsi. Těsto rozdělte na 3 stejné díly a 1. díl vylijte do formy o průměru 20 cm vyložené pečícím papírem. Pečete každý díl zvlášť v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova. Po vyjmutí z trouby, nechte díly vychladnout.
  2. Na krém, smíchejte mascarpone, jogurt, a moučkový cukr dohladka a přidejte citronovou kůru z 1 citrónu. Nakonec přidáme citrónovou šťávu.
  3. Na každý díl dortu naneste vychladlý krém a naneste ho i navrch dortu. Ozdobte horní díl broskvemi.
  4. Smetanu zahřejte v kastrůlku a rozpusťte v ní čokoládu. Pak vmíchejte Heru a kakao. Ozdobte dort polevou dle vašeho vkusu a chuti.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře