Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvový džem s rozinkami a vanilkou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 8 porcí Snadné

Ingredience

  • 1,5 kilogram broskví očištěných, vypeckovaných
  • 1 balení džemového želé 3:1
  • 35 dekagram cukru krystal
  • 2 kusy vanilkový lusk jádro i skořábka
  • 3 dl hrozinkového vína

Příprava

  1. Broskve ve velkém hrnci dáme vařit. Již při mixování přidáme zrníčka vanilky z vnitřku lusku..
  2. K rozmixovaného ovoce přidáme celý lusk vanilky, cukr a džemové želé a dobře zamícháme.
  3. Přidáme rozinkové víno a za stálého mícháne přivedeme k varu.
  4. Po uvaření necháme1-2 minuty probublávat, pak vyjmeme zbytek lusku a ještě horkým džem plníme do sterilizovaných lahví. Na 5 minut je postavíme zátkou směrem dolu, pak je již můžeme odložit na polici.
Tip: Sterilizaci lahví nejlépe provedeme takto: láhve naplníme vodou , tak na dva prsty a necháme v mikrovlné troubě 5 minut zahřívat. Pak vodu vylijeme a láhve necháme schnout dnem vzhůru.
Tip: Nevhodné pro děti!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře