Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvový koláč s ostružinami

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 45 minut 10 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 300 gramů hladká mouka
  • 1 lžička kypřící prášek do pečiva
  • 1 špetka sůl
  • 80 gramů moučkový cukr
  • 1 kus vejce
  • 150 gramů rostlinný tuk Hera
  • 1/2 kusu nastrouhaná citónová kůra

náplň

  • 250 mililitrů smetana ke šlehání
  • 60 gramů krupicový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 2 kusy vaječný žloutek
  • 2 lžíce vanilkový puding v prášku
  • 50 gramů meruňková zavařenina

zdobení

Příprava

  1. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, špetkou soli a cukrem. Přidáme Heru nakrájenou na malé kousky, vejce a citronovou kůru z 1/2 citronu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme v chladu asi 30 minut odležet.
  2. Těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím dortovou formu o průměru 24 cm. Vytvoříme okraj vysoký asi 3 cm. Na dno rozložíme čtvrtky očištěných broskví a mezi ně dáme ostružiny. Smetanu smícháme s krupicovým i vanilkovým cukrem, žloutky a pudinkovým práškem. Směsí zalijeme ovoce ve formě.
  3. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Po upečení potřeme horký povrch koláče zavařeninou. Koláč necháme vychladnout ve formě. Pak ho vyjmeme a uložíme do chladna asi na 2 hodiny odležet, aby zkřehl.
  4. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře