Registrace
Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvový koláč s vanilkovým krémem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
35 minut 25 minut 12 porcí Středně obtížné

Ingredience

těsto

  • 180 gramů polohrubá mouka
  • 125 gramů rostlinný tuk Hera
  • 50 gramů moučkový cukr
  • 1 balení vanilkový cukr
  • vaječný žloutek

náplň

  • 1 balení vanilkový puding v prášku
  • 300 mililitrů mléko
  • 100 gramů krupicový cukr
  • 150 gramů máslo

zdobení

  • 4 kusů broskve
  • 1 balení žluté dortové želé

Příprava

  1. Mouku prosejeme s cukrem, přidáme Heru nakrájenou na kousky, žloutky a vanilkový cukr. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočinout.
  2. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát o průměru 30 cm a vyložíme jím koláčovou formu o průměru 24 cm. Těsto vložíme do formy, dobře je přitiskneme a vytvoříme vyšší okraj. Zakryjeme je alobalem, na který pak nasypeme fazole. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.
  3. Po upečení opatrně odstraníme alobal s fazolemi a korpus necháme mírně zchladnout ve formě. Pak jej opatrně vyklopíme a na kovové mřížce necháme vychladnout úplně.
  4. Pudinkový prášek rozmícháme v 80 ml mléka. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak do něj zašleháme změklé máslo nakrájené na kousky.
  5. Broskve omyjeme, osušíme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Krém rozetřeme na vychladlý korpus a poklademe broskvemi. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu a ovoce jím přelijeme nebo potřeme. Dáme do chladničky ztuhnout.
  6. Zdroj: Kulinární studio, Bauer Media v. o. s.
|
|
| Tisk
Knorr

Zeptejte se šéfkuchaře