Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Broskvový mascarpone dort

Hodnocení uživatelů:
40 minut 8 porcí Středně obtížné Bezmasé

Ingredience

korpus

  • 500 gramů cukrářských piškotů (dvoubarevné)

krém

  • 80 gramů cukru krupice
  • 500 gramů měkkého tvarohu
  • 250 gramů mascarpone
  • 250 mililitrů smetany 33%
  • 14 gramů želatiny v plátcích

náplň

  • 1 kompotované broskve

Příprava

  1. Cukrářské piškoty zkrátíme o 20 % a stavíme je podél dortové formy, oblou a pocukrovanou stranou vně. Dno vyložíme odkrájenými a v broskvové šťávě namočenými kousky, až je zcela pokryté. Poté vrstvíme krém (viz níže) po třetinách a prokládáme opět v broskvové šťávě namočenými piškoty.
  2. Tvaroh vyšleháme s mascarpone a s cukrem. Šlehačku ušleháme do středně tuhé konzistence. K želatině namočené do 100 ml. studené vody přilijeme ještě 100 ml teplé vody, vešleháme ji do tvarohové hmoty a zlehčíme šlehačkou.
  3. Zakončíme vrstvou krému a libovolně ozdobíme broskvemi a piškoty
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře