Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bryndzove halusky

Hodnocení uživatelů:
15 minut 15 minut 4 porce Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 400 gramů hladká múka
  • 2 kusy vejce
  • 2 špetka soľ
  • 2 lžička olej
  • 1 hrnek mlieko
  • 1 litr voda
  • 200 gramů anglická slanina
  • 1 špetka pepř
  • 250 gramů bryndza
  • 1 kus kyslá smotana

Příprava

V nadobe si urobime cesto zmiesanim hladkej muky, 1 PL lyzicky oleja, stipkou soli, mlieka a vajec. Vypracujeme na nie prilis tuhe cesto. Medzitym si dame do hrnca varit vodu, pridame 1 PL oleja a stipku soli.Do vriacej vody pomocou haluskara pretrieme pripravene cesto. Varime, kym halusky nevyplavaju na vrch. Obcas premiesame, aby sa cesto neprichytilo o boky hrnca. V miske si vymiesame bryndzu zo smotanou. Potom si nakrajame si anglicku slaninku a na miernom ohni ju pomalicky prazime do cervena. Hotove halusky vyberame pomocou sitka, nechame trochu odkvapkat a mozeme podavat. Na koniec podla chuti mozeme dochutit korenim.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře