Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Brynzové halušky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 30 minut 4-6 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram brambor
  • 3 kusy vajec
  • 50 dekagramů mouky
  • 40 dekagramů bryndzy
  • 25 dekagramů slaniny
  • 2 dl zakysané smetany
  • 1 lžička soli

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, vysmažíme ji a odložíme stranou.
  2. Oloupané brambory nastrouháme na jemno.Přidáme vajíčka, nastrouhanou brynzu a tolik mouky, aby nám vzniklo tuší těsto na noky.
  3. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Když voda vře, pomocí struhadla na halušky vyrobíme haluška a dáme je vařit do vody. Když jsou uvařené, halušky scedíme, dáme ne ně zakysanou smetanu a usmaženou slaninu spolu s tukem.
Tip: Můžeme připravit i s obyčejným tvarohem.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře