Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Brynzové halušky a kuřecí prsíčko se sýrem

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
20 minut 60 minut 4 porce Středně obtížné S masem

Ingredience

  • 1 kilogram brambor
  • 50 dekagramů pšeničné mouky
  • 20 dekagramů prorostlé slaniny
  • 20 dekagramů bryndzy
  • 4,5 dl zakysané smetany
  • 2 kusy kuřecí prsa
  • 4 plátky sýra typu eidam
  • 4 plátek uzeného sýra
  • 2 kusy rajčata
  • 2 dl smetany na vaření
  • oregáno
  • pepř
  • sůl

Příprava

  1. Kuřecí prsa překrojíme napůl, tak získáme 4 kusy masa. Ty pak nakrojíme v polovině, abychom je mohli plnit. Opepříme a do každého vložíme plátek sýra.
  2. Na vrch dáme plátky uzeného sýra a kolečka rajčat. Posypeme oregánem, zalijeme smetanou a pečeme 1 hodinu na 200 stupních. Dáme vařit vodu na halušky. Oloupeme brambory a nastrouháme je najemno. Přidáme asi tak lžičku soli, mouku a dobře promícháme.
  3. Když voda vře, přidáme do ní lžíci soli a "trháme" halušky do vody. Pakliže vyplavou na povrch, jsou hotové. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  4. Slaninu nakrájíme na kostičky a na mírném plameni pražíme. Postupně během pražení tuk sléváme z pánve. Podáváme halušky s bryndzou, na ně slaninu a navrch zakysanou smetanu a vedle položíme plátek chutného masa.
Tip: Můžeme servírovat i s kysanou zeleninou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře