Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Brynzové pagáčky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
30 minut 15-20 16 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

Příprava

  1. Rozpuštěnou Heru smícháme s brynzou a nivou. Droždí a malé množství mléka s cukrem dáme do hrnečku, zamícháme a nalijeme doprostřed mouky, kolem dáme smetanu a žloutek. Když vidíme, že droždí začalo pracovat, zpracujeme důkladně se sýrovou hmotou a Herou a vše dobře promícháme. Ochutnáme, a není-li hmota dost slaná, můžeme dosolit. Slaná chuť záleží vždy na ostrosti sýra. Necháme odpočinout alespoň hodinu, anebo uložíme do lednice do následujícího dne.
  2. Vychlazenou hmotu vyválíme a z ní vykrajujeme nebo tvoříme bochánky. Povrch potřeme zbytkem vaječného bílku a posypeme strouhaným sýrem. Pagáčky klademe na Herou vymaštěný plech a v předem vyhřáté troubě dozlatova.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře