Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bulgur s drůbežím masem a pečenou zeleninou

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
50 minut 4 porce Snadné S masem

Ingredience

Příprava

  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a maso v něm zprudka ze všech stran opečeme, mírně osolíme, opepříme, přisypeme bulgur a společně krátce orestujeme.
  2. V horké vodě rozmícháme bujón KNORR a přilijeme k orestované směsi, promícháme. Na mírném ohni dusíme pod poklicí asi 8 minut, potom stáhneme z ohně a bulgur necháme pod poklicí dojít.
  3. Papriku a lilek rozkrájíme na asi 5 cm dlouhé hranolky, lilek posolíme a necháme 15 minut „vypotit“. Potom zeleninu omyjeme, vysušíme a spolu s hranolkami paprik a šalotkami rozkrájenými na čtvrtky zvolna opékáme v hlubší pánvi na zbylém oleji. Nakonec k zelenině přidáme rajčata. Zeleninu můžeme také vložit do olejem vytřené zapékací misky nebo na plech, pokapat trochou oleje a v troubě při 170°C péct v troubě asi 25 minut. Občas zeleninu otočíme.
  4. Bulgur s masem rozdělíme do misek nebo na talíře, obložíme zeleninou a sypeme petrželkou.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře