Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bulka na burger

Receptynakazdyden.cz
Připravte si výborné domácí housky na váš oblíbený burger!
Hodnocení uživatelů:
90 minut 20 minut 8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 600 g hladké mouky
  • 3/4 kostky droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 100 mililitrů jogurtu bílého
  • 1 vejce

Na potření

  • 1 kus vejce

Na posypání

  • sezamová semínka

Náčiní

  • pečící papír

Příprava

  1. Mléko mírně zahřejeme, nasypeme do něj cukr, rozdrobíme do něj droždí a necháme vyběhnout kvásek. Do zadělávací mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, olej, vejce, jogurt a nakonec kvásek. Pomocí kuchyňského robota propracujeme. Těsto je hotové tehdy, když je puchýřkovité a oblepuje se od stěn nádoby. Zformujem bochník, posypeme ho moukou a na teplém místě necháme kynout asi 50 minut.
  2. Vyklopíme na pomoučněný vál a rozdělíme na 8 stejných částí. Vytvoříme bulky a ty položíme na plech pokrytý pečícím papírem. Přikryjeme je utěrkou a necháme je ještě 20 minut stát.
  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Bulky pomažeme našlehaným vejcem, posypeme je sezamovými semínky a v předehřáté troubě je pečeme 15-18 minut do červena.
Tip: Inspirujte se skvělými recepty na burger!
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře