Přidej si tento recept mezi své oblíbené!

Bulky

Receptynakazdyden.cz
Hodnocení uživatelů:
100 minut 40 minut 8 porcí Snadné Bezmasé

Ingredience

  • 2 dl vlažného mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 5 dekagramů droždí
  • 60 dekagramů pšeničné mouky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce oleje
  • 2 vejce
  • 1 dl zakysané smetany nebo jogurtu

Příprava

  1. Do vlažného mléka vmícháme 1 kávovou lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vyběhnout kvásek. Smícháme zbytek cukru, mouku, sůl, olej, 1 vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Nemusíme příliš dlouho propracovávat, jenom do té doby, než se těsto propojí. Necháme na pomoučené desce v teple stát 1 hodinu.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 bochánků a po jednom prohněteme. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout.
  3. Pekáč vysteleme pečícím papírem a vložíme do něj bulky a přitom dáme pozor, aby jsme je nestlačili. V jednom pekáči upečeme najednou 4 bulky! Nakonec je potřeme vejcem a pečeme je v troubě předehřáté na 180 stupňů 20 minut.
|
|
| Tisk

Žádný nový komentář.

Zeptejte se šéfkuchaře